pagina 1 / 1

Petitie aangeboden aan Tweede Kamer

Ondertekenaars vragen aan de Nederlandse regering,
om alles in het werk te stellen om de waarheid aan het licht te brengen
als gerechtigheid voor Willem Geertman

NFS Persbericht, Den Haag - 7 november 2012

De petitie inzake ‘oproep tot onafhankelijk onderzoek van en gerechtigheid voor de moord op Willem Geertman’ is op 6 november aangeboden aan de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Veertig Jaar na Afkondiging van de Staat van Beleg

"De armen zijn nog steeds arm, uitgebuit en onderdrukt. Tot vandaag de dag is er geen sociale rechtvaardigheid en heerst er een cultuur van straffeloosheid, zoals ten tijde van de Staat van Beleg."
- Karapatan

door RONALYN V. OLEA
Bulatlat.com

Manilla - Met rode hoofdbanden waarop teksten als “Nooit Weer een Staat van Beleg”, “Erken de Slachtoffers van de Staat van Beleg” en "Stop het Staatsterrorisme - Nu" markeerden op 21 september jl. demonstranten – jong en oud – het 40e jaar van de afkondiging van de Staat van Beleg met een protestmars naar de Chino Roces brug (vroegere Mendiola).

Elke Week wordt een Milieu-activist Vermoord

De meeste moorden gebeuren in Brazilië, Colombia, de Filippijnen en Peru

Door: Annelies De Becker

In het voorbije decennium zijn 711 activisten en journalisten gedood, die zich inzetten voor landrechten en de bescherming van wouden. Dat zijn er meer dan één per week. Uit een rapport van de ngo Global Witness blijkt bovendien, dat het jaarlijkse aantal slachtoffers in de voorbije drie jaar is verdubbeld.

Honderden aanwezig bij Herdenking Gedode Nederlander

Familie belooft door te gaan met Willem's missie

Gerechtigheid voor Willem Geertman Campagne – Persbericht
Amsterdam, 17 juli 2012

Amsterdam, Nederland - In de Oud-Katholieke Kerk in Amsterdam kwamen zondag 15 juli honderden Nederlanders, Filippino’s en anderen samen met de familie, voor een herdenkingsdienst voor Willem Geertman, de Nederlandse verdediger van boeren- en mensenrechten en anti-mijnbouw activist, die op 3 juli 2012 werd dood geschoten door moordenaars waarvan vermoed wordt dat ze banden hebben met de militairen.

Protest Picket/Wake voor de Filippijnse Ambassade

Met de Eis om Gerechtigheid voor de Moord op Willem Geertman

Persbericht, Den Haag – 6 juli 2012

Op 6 juli werd een protest picket/wake gehouden voor de Filippijnse Ambassade in Den Haag om de moord op Willem Geertman te veroordelen en de oproep aan de Filippijnse President Benigno Aquino III om een grondig en onpartijdig onderzoek in te stellen, aan de ambassadeur te overhandigen.

Oproep tot Onafhankelijk Onderzoek van en Gerechtigheid voor de Moord op Willem Geertman

Ondergetekenden veroordelen de moord op de Nederlandse NGO-werker en missionaris Willem Geertman. Volgens de eerste berichten werd hij dinsdag 3 juli voor zijn kantoor neergeschoten door twee gewapende motorrijders, waarvan vermoed wordt dat ze banden hebben met de militairen.

Geertman was directeur van Alay Bayan Inc (NGO voor noodhulp bij rampen) en woonde al 46 jaar in de Filippijnen. Hij sprak vloeiend Filippijns en werkte bij de boeren op het platteland. Recente activiteiten van Willem waren hulpmissies in Nueva Ecija en Aurora bij de nasleep van de tyfoon Pedring.

NFS veroordeelt Moord op Nederlandse NGO-werker en Missionaris Willem Geertman

Wij roepen op tot onmiddellijk onderzoek van de moord
en gerechtigheid voor Willem Geertman

NFS Persbericht, Amsterdam – 3 juli 2012

Wij als NFS veroordelen in de krachtigste bewoordingen de moord op de Nederlandse NGO-werker en missionaris Willem Geertman. Volgens de eerste berichten werd hij vandaag rond 13 uur voor zijn kantoor neergeschoten. Een onafhankelijk onderzoek van Bayan in Centraal Luzon is nog niet afgerond en we zijn in afwachting van het volledige rapport van de omstandigheden van de dood van Geertman.

Een Migrantenverhaal: 'Het is zo zwaar, zus…'

Dagelijks verlaten vele Filippino’s hun land. De meesten vanwege de economische toestand waarin het land verkeert. Er zijn niet genoeg banen en de inkomsten zijn laag. Hoewel de migranten vaak niet veel verdienen, gaat een groot deel van hun inkomen naar huis. Hierbij een verhaal over een stukje migranten-problematiek waar velen niet zo’n besef van hebben.